1. Etusivu
  2. Uutiset
  3. Yhdysvalloissa listattu Marrone Bio ostaa Pro Farm Technologies Oy:n – Translink toimi myyjien neuvonantajana

Yhdysvalloissa listattu Marrone Bio ostaa Pro Farm Technologies Oy:n – Translink toimi myyjien neuvonantajana

Marrone Bio Innovations Inc. (NASDAQ: MBII), johtava tuholaisten torjuntaan ja kasvinsuojeluun tarkoitettujen biopohjaisten tuotteiden kehittäjä, on tehnyt ostosopimuksen Pro Farm Technologies Oy: n (”Pro Farm”) hankkimisesta. Translink toimi myyjien taloudellisena neuvonantajana.

Tavanomaisten ehtojen täyttyessä kaupan odotetaan toteutuvan vuoden 2019 kolmannella neljänneksellä. Kauppa rahoitetaan osakkeiden ja käteisvarojen yhdistelmällä, jonka kokonaisarvo on noin 31,8 miljoonaa dollaria. Kauppahinta maksetaan neljän ja puolen vuoden aikana edellyttäen, että sovitut kaupalliset välitavoitteet saavutetaan.

Pro Farmin teknologia tukee kasvien fysiologiaa, mikä johtaa parempaan itämiseen, vahvempiin kasveihin, korkeampiin satoihin ja suurempaan sietokykyyn abioottista stressiä vastaan. Teknologiaa käytetään sekä pääviljelykasvien että erikoiskasvien siementen ja lehtien käsittelyyn, kuten maissikasvien, viljan, auringonkukan, rapsin, sokerijuurikkaan ja vihannesten käsittelyssä. Pro Farmalla on jakelusopimuksia, jotka kattavat suurimman osan maailman tärkeimmistä maatalouden tuotantoalueista. Pro Farm on erityisen vahva Euroopassa ja Itsenäisten valtioiden yhteisössä (IVY), joiden lisäksi laajentuminen on käynnissä Latinalaisessa Amerikassa, Pohjois-Amerikassa, Afrikassa ja Aasiassa.

Transaktio antaa Marrone Biolle paremman pääsyn 4,6 miljardin dollarin siemen- ja maaperämarkkinoille ja tämän lisäksi merkittävän mahdollisuuden hyödyntää laajennettua maailmanlaajuista jakeluverkostoa kaikille MBI:n tuotteille.

Pro Farmin toimitusjohtaja Matti Tiainen kommentoi:

”Tiedostimme, että transaktio jossa ostaja on ulkomainen listattu yhtiö voi olla hyvinkin monimutkainen. Tästä syystä päätimme kääntyä investointipankkien puoleen, jotta päätyisimme parhaimpaan lopputulokseen kaikkien osapuolien kannalta.
Tapasimme valittuja neuvonantajia ja emme voisi olla tyytyväisempiä Translinkin valintaan. Translinkin ihmiset ovat hyvin yrittäjähenkisiä, joka tekee heistä loistavan kumppanin vaativassa transaktiossa. Onnistuimme saamaan transaktion päätökseen kesken kiireisimmän lomakauden mikä osoittaa Translinkilta loistavaa omistautumista ja ammattitaitoa.”

Lue Marrone Bio Innovationsin tiedote.

Valikko