1. Etusivu
  2. Uutiset
  3. BHG Group tukee verkkokauppojen menestystarinaa ostamalla 51% IP-Agencyn osakekannasta – Translink Corporate Finance toimi myyjien neuvonantajana

BHG Group tukee verkkokauppojen menestystarinaa ostamalla 51% IP-Agencyn osakekannasta – Translink Corporate Finance toimi myyjien neuvonantajana

Translink Corporate Finance toimi myyjien neuvonantajana kun ruotsalainen verkkokauppajätti BHG Group osti 51%:n osake-enemmistön suomalaisesta verkkokauppatoimijasta IP-Agency Finland Oy:sta. IP-Agency on upea suomalainen menestystarina – yhtiö on onnistunut yli 6-kertaistamaan liikevaihtonsa viimeisen kahden vuoden aikana yltäen lähes 19 miljoonan euron liikevaihtoon ja yli 25% käyttökatemarginaaliin vuonna 2020. Yhtiö aloitti tukkuliiketoimintansa vuonna 1996 ja siirtyi strategiassaan verkkokauppaliiketoimintaan vuonna 2016, erikoistuen urheilun ja vapaa-ajan tuotteisiin. Yhtiön päämarkkinoita ovat Suomen ja Ruotsin lisäksi mm. Belgia, Saksa, Hollanti ja Yhdysvallat, joissa se tavoittaa kuukausittain noin 900 000 kävijää useissa verkkokaupoissaan.

BHG Group tulee tukemaan yhtiötä kunnianhimoisessa kasvusuunnitelmassa, johon kuuluu mm. laajentuminen uusille markkinoille ja uusiin tuotekategorioihin. BHG Groupin strategiasta ja yrityskaupoista vastaava johtaja Martin Edblad kommentoi onnistunutta transaktiota:

IP-Agencyn kehityskulku viimeisen kolmen vuoden aikana on ollut erittäin vakuuttavaa. Osana BHG Groupia, uskomme että IP-Agency pystyy kiihdyttämään kasvuaan hyödyntämällä Goupin myyntikanavia ja erikoisosaamista useilla eri osa-alueilla. Odotan herkeämättä yhteistyötämme IP-Agencyn johdon kanssa viedessämme yhdessä yhtiötä eteenpäin kasvusuunnitelmassaan.

Translink Corporate Finance toimi transaktiossa myyjien neuvonantajana. IP-Agencyn toimitusjohtaja ja pääomistaja Jouki Puurtinen ei voisi olla tyytyväisempi valittuaan Translinkin taloudelliseksi neuvonantajaksi:

Olen erittäin kiitollinen avusta ja tuesta, jota Translink tarjosi erinomaisen lopputuloksen saamiseksi. Ilman Translinkin tiimin ammattitaitoa emme olisi saavuttaneet näin hyvää sopimusta molempien osapuolien kannalta. Translinkin johtamana prosessi eteni hyvin strukturoidusti ja tehokkaasti mahdollistaen johdon keskittymisen yhtiön kehittämiseen koko prosessin ajan.

Translinkilla on erityisen vahva kokemus verkkokauppojen yrityskaupoista toimittuaan aiemmin mm. Keskisen Kello Oy:n ja Netrauta Oy:n omistajien taloudellisena neuvonantajana. Mediakonserni A-lehdet osti Keskisen Kellot kasvattaakseen asemaansa merkittävänä kotimaisena ja nopeasti kansainvälistyvänä digitaalisen kaupankäynnin toimijana. Netrauta ja Bygghemma yhdistyvät Pohjoismaiden suurimmaksi rautakaupan ja sisustamisen verkkokaupaksi. Translinkin näkemyksen mukaan verkkokauppa-ala tulee lähivuosina edelleen kasvamaan kuluttajien muuttaessa kulutustottumuksiaan verkkoon pandemian vauhdittamana. Alalla tullaan näkemään enenemissä määrin myös yrityskauppoja suurempien verkkokauppiaiden ja pääomasijoittajien toimesta. Mielellämme keskustelemme ja annamme kommenttimme mm. valuaatiosta sitoumuksetta – ota yhteyttä mikäli asia voisi olla ajankohtainen.

Tietoja Translink Corporate Financesta

Translink Corporate Finance toteuttaa Corporate Finance -neuvontapalveluita yli 30 toimiston kautta avainmarkkinoilla Afrikassa, Amerikassa, Aasiassa ja Euroopassa. Translink on onnistunut neuvomaan asiakkaita sadoissa transaktioissa perustamisensa jälkeen vuonna 1972. Translinkin toimistot ovat toimineet neuvonantajina yli sadassa yritysjärjestelyhankkeessa viimeisten 12 kuukauden aikana.

Tietoja Translinkistä Suomessa

Helsingissä sijaitseva Translink Corporate Finance Finland on yksi johtavista yritysjärjestelyiden toteuttajista Suomen markkinoilla. Perustamisestaan ​​lähtien yli 15 vuotta sitten, sen partnerit ovat toteuttaneet noin 100 yritysjärjestelyä eri toimialoilla ja tekevät tiivistä yhteistyötä useiden liikekumppaneiden kanssa sekä paikallisesti että kansainvälisesti. Lisäksi Translink Finland on Nasdaq First North -sertifioitu neuvonantaja.

Tietoja Translinkistä Ruotsissa

Ruotsissa toimiva kumppanimme Anecta Translink on yritysjärjestelyjen neuvonantaja, joka työskentelee kansallisten ja rajat ylittävien liiketoimien parissa. Yhtiön menestys tällä segmentillä perustuu laajaan teollisuusverkostoon ja siihen, että monilla tiimin jäsenillä on taustaa johtajina Ruotsin teollisuudessa.

Lisätietoja antavat:

Tero Nummenpää
tero.nummenpaa@translinkcf.fi, +358 40 521 2585

Pontus Backlund
pontus.backlund@translinkcf.fi, +358 50 574 0178

Juuso Marttinen
juuso.marttinen@translinkcf.fi, +358 50 561 4027

 

Lue BHG Groupin lehdistötiedote.

Valikko