1. Etusivu
  2. Uutiset
  3. Norvestor ostaa enemmistöosuuden pohjoismaisesta vesiteknologiayhtiö Smartvattenista

Norvestor ostaa enemmistöosuuden pohjoismaisesta vesiteknologiayhtiö Smartvattenista

Translink Corporate Finance toimi myyjien neuvonantajana transaktioissa, jossa pääomasijoitusyhtiö Norvestor osti enemmistöosuuden Smartvattenista (Envera Oy) yhtiön nykyisiltä osakkeenomistajilta, jotka koostuvat Taalerin Kiertotalousrahasto Ky:stä, johdosta ja nykyisistä sekä entisistä työntekijöistä. Smartvatten on älykkäiden vedenhallintaratkaisujen edelläkävijä, joka tarjoaa vesi- ja kustannussäästöjä sekä mielenrauhaa kiinteistöalan ammattilaisille, kiinteistönomistajille ja taloyhtiöille.

Smartvatten on SaaS-yhtiö, joka tarjoaa asiakkailleen kokonaisvaltaisen ratkaisun kiinteistöjen reaaliaikaiseen vedenkulutuksen seurantaan ja raportointiin. Yhtiön kehittämässä ratkaisussa kiinteistöjen vedenkulutustiedot kerätään mekaanisista, digitaalisista tai älykkäistä (IoT-yhteensopivista) vesimittareista ja analysoidaan yhtiön algoritmipohjaisen pilvessä toimivan ohjelmiston avulla. Vedenkulutusta seurataan tällä hetkellä yli 7 000 kiinteistössä, jotka sijaitsevat yli 15 maassa. Smartvatten on viime vuosina saavuttanut markkinajohtajuuden Suomessa sekä vakiinnuttanut vahvan aseman Ruotsissa ja Benelux-maissa. Yhtiö on perustettu vuonna 2013 ja sen jatkuvalaskutteinen liikevaihto on n. 4.2 miljoonaa euroa vuodessa työllistäen tällä hetkellä n. 40 henkilöä.

Uuden omistusrakenteen myötä Smartvatten pystyy vahvistamaan asemaansa nykyisillä markkinoilla ja nopeuttamaan kansainvälistä laajentumistaan tavoitteenaan tulla Pohjoismaiden johtavaksi vesiteknologiayhtiöksi. Yrityskaupan jälkeen kaikki yhtiön avainhenkilöt, johto sekä Taalerin Kiertotalousrahasto pysyvät merkittävinä osakkaina Smartvattenissa.

Smartvatten helpottaa asiakkaiden vedenkulutuksen ja ilmastojalanjäljen pienentämistä yksinkertaisen mutta älykkään mittarilukijan avulla tarjoten reaaliaikaista informaatiota vedenkulutuksen raportointiin ja hallintaan. Uskomme, että Smartvatten on ainutlaatuisessa asemassa vastaamaan asiakkaiden yhä voimakkaammin kasvavaan tarpeeseen keskittyä vesivarojen vastuulliseen käyttöön, ja olemme innostuneita mahdollisuudesta tukea yhtiön johtoa heidän jatkaessa kehitystään Pohjoismaiden johtavaksi vesiteknologian ammattilaiseksi”

kommentoi Norvestorin osakas Per-Ola Baalerud.

Translink toimi myyjien taloudellisena neuvonantajana täysimittaisessa myyntiprosessissa, johon sisältyi laadukkaan myyntimateriaalin valmistelu, strategiatyö, dialogi laajan kansainvälisen ostajaehdokasjoukon kanssa, tarjousten kilpailutus ja kattavan due diligence -prosessin koordinointi sekä sopimusneuvottelut. Myyjät olivat erittäin tyytyväisiä valittuaan Translinkin johtamaan myyntiprosessia:

Olen ollut Translinkin kanssa sekä samalla että eripuolella pöytää. Mieluummin olen samalla puolella. Tässä yrityskaupassa korostui kolme Translinkin vahvuutta: neuvottelutaito, kattavat verkostot ja SaaS-liiketoiminnan ymmärrys. Tärkeimpänä arvostan tiimin yrittäjämäistä palveluasennetta. Tässäkin prosessissa tuloksena tuli omistaja-arvoa omistajille ja uusi osaava omistaja yhtiölle”

kommentoi Tero Luoma, Taalerin sijoitusjohtaja ja osakas.

Matti Nevala, Smartvattenin operatiivinen johtaja, jatkaa:

Yritysjärjestelyprosessi on aina pitkä ja työläs. Henkilökemioiden täytyy kohdata ja tekemisen tulee olla tehokasta. Useamman yritysjärjestelyn kokemuksella voin lämpimästi suositella Teroa ja Juusoa tiimeineen. He ovat neuvoantajina todellisia ammattilaisia, eli ymmärtävät bisnestä ja ihmisiä. Kun haluat parasta, valitse Translink!”

Julkistettu yrityskauppa vahvistaa Translinkin asemaa johtavana investointipankkina SaaS- ja teknologiayhtiöihin liittyvissä yrityskaupoissa Pohjoismaissa. Edellisessä menestyksekkäässä SaaS-transaktiossa Translink toimi tapahtumanhallintaohjelmistoyhtiön Lyytin osakkeenomistajien taloudellisena neuvonantajana, kun Vaaka Partners sijoitti yhtiöön vauhdittaakseen Lyytin kansainvälistä kasvua.

Tietoja Translink Corporate Financesta

Translink Corporate Finance toteuttaa Corporate Finance -neuvontapalveluita yli 30 toimiston kautta avainmarkkinoilla Afrikassa, Amerikassa, Aasiassa ja Euroopassa. Translink on onnistunut neuvomaan asiakkaita sadoissa transaktioissa perustamisensa jälkeen vuonna 1972. Translinkin toimistot ovat toimineet neuvonantajina yli sadassa yritysjärjestelyhankkeessa viimeisten 12 kuukauden aikana.

Tietoja Translinkista Suomessa

Helsingissä sijaitseva Translink Corporate Finance Finland on yksi johtavista yritysjärjestelyiden toteuttajista Suomen markkinoilla. Perustamisestaan ​​lähtien yli 15 vuotta sitten, sen partnerit ovat toteuttaneet noin 100 yritysjärjestelyä eri toimialoilla ja tekevät tiivistä yhteistyötä useiden liikekumppaneiden kanssa sekä paikallisesti että kansainvälisesti. Lisäksi Translink Finland on Nasdaq First North -sertifioitu neuvonantaja.

Lisätietoja antavat:

Tero Nummenpää
tero.nummenpaa@translinkcf.fi, +358 40 521 2585

Juuso Marttinen
juuso.marttinen@translinkcf.fi, +358 50 561 4027

Pontus Backlund
pontus.backlund@translinkcf.fi, +358 50 574 0178

Tomi Mustonen
tomi.mustonen@translinkcf.fi, +358 40 053 4447

Lue Smartvattenin lehdistötiedote.

Valikko