1. Etusivu
  2. Uutiset
  3. OYAK Miiluxin enemmistöomistajaksi. Translink toimi myyjän neuvonantajana

OYAK Miiluxin enemmistöomistajaksi. Translink toimi myyjän neuvonantajana

Turkkilainen OYAK ja Miilukangas Oy ovat sopineet järjestelystä, jossa OYAK tulee Miiluxin enemmistöomistajaksi. Järjestelyn myötä Miilux Oy myös kaksinkertaistaa karkaisukapasiteettinsa rakentamalla uuden tuotantolaitoksen Turkin Manisaan.

OYAK (Ordu Yardımlaşma Kurumu) on yksityinen eläkerahasto ja yksi Turkin suurimmista yhtiöistä – OYAK-ryhmittymään kuuluu yhteensä 89 yritystä 19 eri maassa ja noin 32 000 työntekijää.

Miiluxin toimitusjohtajana jatkava Pekka Miilukangas toteaa, että järjestely vahvistaa Miiluxin jalansijaa heille tärkeillä Turkin markkinoilla ja sen myötä Miilux on jatkossa entistä merkittävämpi erikoisteräksen toimittaja ja teräspalvelukeskus.

Translinkia myyjän neuvonantajana käyttäneen Miilukankaan mielestä prosessi eteni erittäin sujuvasti: ”Translinkilla oli erittäin tärkeä rooli projektissa – heidän avullaan löysimme molempia osapuolia tyydyttävän ratkaisun. Neuvonantajanamme heillä oli päävastuu neuvottelujen etenemistä erittäin tiukan aikataulun mukaisesti. Me kykenimme keskittymään päivittäiseen operatiiviseen toimintaan ja valmistautumaan kaupan mukana tuomaan suureen tehdasinvestointiin. Suosittelen lämpimästi Translinkia neuvonantajaksi kansainvälisiin yrityskauppoihin.”

Miilux Oy on osa raahelaista Miilukangas konsernia, joka on perustettu 1967. Miilux Oy myy ja valmistaa kulutus- ja suojausterästuotteita sekä –ratkaisuja vaativiin käyttökohteisiin. Tyypillisiä käyttökohteita Miilux kulutusteräksille ovat rakenteet, jotka altistuvat maa- ja kiviainesten hankaavalle kulutukselle. Miilux Protection -suojausteräksiä käytetään muun muassa pankeissa, ampumaradoilla, rahankuljetusajoneuvoissa, poliisin ajoneuvoissa sekä mitä erilaisimmissa henkilösuojauskohteissa siviilisektorilla ja puolustusvälineteollisuudessa. Miiluxin liikevaihto 2018 oli noin 45 miljoonaa euroa.

Kasvava osuus Translink Corporate Financen yrityskaupoista on ns. cross-border M&A:tä, jossa pystymme tuomaan suomalaiselle osapuolelle lisäarvoa kokeneen neuvonantajatiimimme kautta mm. luottamuksen rakentamisessa ja paikallisten erityiskysymysten ongelmanratkaisuissa.

Lisätietoa järjestelystä tästä: https://www.miilux.fi/oyak-miiluxin-kumppaniksi-karkaisukapasiteetti-kaksinkertaistuu/

Valikko