1. Etusivu
  2. Uutiset
  3. Procuritas ostaa enemmistön Netcontrolista – Translink avusti kaupassa Netcontrolin osakkeenomistajia

Procuritas ostaa enemmistön Netcontrolista – Translink avusti kaupassa Netcontrolin osakkeenomistajia

Ruotsalainen mid-market -segmenttiin keskittyvä pääomasijoitusyhtiö Procuritas Capital Investors hankki enemmistön Netcontrol Oy:n osakkeista. Translink toimi järjestelyssä Netcontrolin omistajien neuvonantajana.

Netcontrolin tuotteita ja palveluita käytetään reaaliaikaiseen energiaverkon valvontaan, ohjaukseen ja automaatioon. Yhtiön osaamisalueisiin kuuluvat valvomot, verkostoautomaatio, sähköasema-automaatio sekä näitä yhdistävät tietoliikenneverkot. Pääasiakkaita ovat sähköverkkoyhtiöt, uusiutuvan energian tuottajat sekä energiaintensiivinen teollisuus.

Netcontrolin toimitusjohtaja Mikael Nordmanin mukaan koko yhtiön johtoryhmä on innoissaan uudesta pääomistajasta, jonka kanssa yhtiö lähtee yhä aktiivisemmin hyödyntämään markkinasta löytyviä kasvumahdollisuuksia. Translinkin kipparoima järjestely kerää niin ikään Nordmanilta kehuja: ”Translinkin kanssa tällainen vaativa ja monta eri maata kattava operaatio sujui joutuisasti ja ilman turhia koukeroita. Neuvonantajamme ammattitaito korostui heti ensimetreiltä, ja projektiin valmistautuminen oli erittäin huolellista. Vakaasti eteenpäin vievä ote takasi tiukassa aikataulussa pysymisen ja kaikin puolin onnistuneen myyntiprosessin. Lopputulos oli sekä omistajien että yhtiön kannalta erinomainen ja olemme todella tyytyväisiä, että valitsimme juuri Translinkin neuvonantajaksemme.”

Netcontrol aloitti toimintansa 1991. Yhtiö toimii globaalisti ja tällä hetkellä sillä on toimistot Suomen lisäksi Ruotsissa, Norjassa ja Iso-Britanniassa. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2017 n. 19 miljoonaa euroa ja se työllisti n. 80 henkilöä.

Lisätietoja:

Netcontrolin internetsivuilta: https://www.netcontrol.com/fin/uutisia/uutisia/procuritas/

Procuritaksen internetsivuilta: http://www.procuritas.com/procuritas-invests-in-netcontrol/

Valikko