1. Etusivu
  2. Uutiset
  3. Translink neuvonantajana suomalaisen SaaS-yhtiö Silverbucket Oy:n ja tanskalaisen ohjelmistoyhtiö EG A/S:n välisessä transaktiossa

Translink neuvonantajana suomalaisen SaaS-yhtiö Silverbucket Oy:n ja tanskalaisen ohjelmistoyhtiö EG A/S:n välisessä transaktiossa

Translink toimi Silverbucket Oy:n omistajien taloudellisena neuvonantajana heidän myydessä osakkeensa Francisco Partnersin tukemalle tanskalaiselle ohjelmistoyhtiö EG A/S:lle. Transaktioon sisältyi myös myyjien takaisinsijoitus ostajana toimineeseen yhtiöön.

Silverbucket Oy tarjoaa toimialan johtavan projektien resurssienhallintaohjelmiston mahdollistaen asiakkaiden siirtymisen Excel-pohjaisesta suunnittelusta käyttäjäystävälliseen tilauspohjaiseen työpöytäratkaisuun. Ohjelmisto tarjoaa asiakkaille pääsyn keskitettyyn ja reaaliaikaiseen tietoon resursoinnin kokonaiskuvasta, kuten osaamisesta, saatavuudesta sekä suorituskyvyn seurannasta koko organisaation sekä yksittäisten projektien ja työntekijöiden osalta. Ohjelmisto on kehitetty yleisesti asiantuntijaorganisaatioille ja se on erityisen suosittu arkkitehti- ja teknisten konsultointiyhtiöiden keskuudessa. Silverbucket on viime vuosien aikana saavuttanut selkeän markkinajohtajuuden Suomessa ja vakiinnuttanut vahvan aseman yhtiön keskeisillä asiakassegmenteillä eri puolilla Pohjoismaata, erityisesti Ruotsissa. Nykyään Silverbucketilla on 30 000 käyttäjää noin kymmenessä maassa. Yritys on perustettu vuonna 2010 Tampereella.

Silverbucket Oy:n omistajat odottavat innolla yhtiön vahvan kasvun jatkamista yhdessä EG:n kanssa tavoitteenaan olla toimialan edelläkävijä projektien resurssienhallinnassa.

Yrityskauppa mahdollistaa EG:lle pääsyn Suomen rakennusteollisuuteen ja tuo vahvan resurssienhallintatuotteen yrityksen jo kattavaan valikoimaan tällä toimialasegmentillä.

”Silverbucket sopii täydellisesti EG Construction -yksikön tarjoamaan täydentäen samalla yksikön talous- ja projektinhallintaratkaisuja. Nyt voimme tarjota ratkaisua myös Norjaan ja Tanskaan rakennusliikkeille ja arkkitehtitoimistoille”, kertoo Aleksander Bjaaland, VP, EG Construction.

Translink toimi transaktioissa Silverbucket Oy:n omistajien taloudellisena neuvonantajana. Janne Kanerva, Silverbucketin toimitusjohtaja ja yksi kolmesta perustajasta, kommentoi yhteistyötä ja prosessia Translinkin kanssa:

Halusimme löytää kumppanin, joka voi tukea kasvuamme ydinmarkkinoillamme. Me kaikki kolme perustajaa olimme erittäin vaikuttuneita Translinkin omistautumisesta ja hankkeen eteen tehdystä kovasta työstä. He olivat meidän tukenamme prosessin aikana ja esittelivät meidät EG:lle, joka on täydellinen kumppani meille kasvua ajatellen.”

Nyt julkistettu transaktio on jo 11. Translink Corporate Finance Suomen tekemä rajat ylittävä yrityskauppa viimeisen kahdentoista kuukauden aikana. Kaiken kaikkiaan tiimi on tehnyt kuluneen vuoden aikana yhteensä 12 transaktioita muun muassa IT-, verkkokauppa- ja teknologiayritysten kanssa. Löydät tiimin viimeaikaiset M&A-projektit referenssit-sivulta.

Translinkilla on laaja verkosto Pohjoismaissa, johon kuuluu yli 25 asiantuntijaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Translink on nimetty Refinitiv-tietopalvelun tilaston perusteella yhdeksi Pohjoismaiden johtavaksi M&A-neuvonantajaksi. Tilaston mukaan Translink pitää hallussaan johtavaa asemaa IT-toimialan neuvonantajana, erityisesti Software-as-a-Service- ja verkkokauppasegmenteissä. Vuoden 2021 aikana Translinkin tekemiin yrityskauppoihin Pohjoismaissa sisältyvät muun muassa ruotsalaisen eHealth SaaS-yhtiön Clinicbuddyn myynti Main Capital Partnersin portfolioyhtiöille Alfa eCarelle, norjalaisen SaaS-yhtiön Landaxin myynti Oslon pörssiin listatulle Ørn Softwarelle sekä suomalaisen HeSaaS-yhtiö Smartvattenin enemmistöosuuden myynti norjalaiselle pääomasijoitusyhtiölle Norvestorille.

 

Translink Corporate Finance

Translink Corporate Finance toteuttaa Corporate Finance -neuvonantopalveluita yli 30 toimiston kautta avainmarkkinoilla Amerikassa, Aasiassa ja Euroopassa. Translink on onnistunut avustamaan asiakkaitaan sadoissa transaktioissa perustamisensa vuoden 1972 jälkeen. Translinkin toimistot ovat toimineet neuvonantajina yli sadassa yritysjärjestelyhankkeessa viimeisen 12 kuukauden aikana.

Translink Corporate Finance Suomessa

Helsingissä sijaitseva Translink Corporate Finance Finland on yksi johtavista yritysjärjestelyiden toteuttajista Suomen markkinoilla. Perustamisestaan lähtien yli 15 vuotta sitten, sen partnerit ovat toteuttaneet noin 100 yritysjärjestelyä eri toimialoilla sekä paikallisesti että kansainvälisesti. Lisäksi Translink Finland on Nasdaq First Northin Hyväksytty Neuvonantaja.

Lisätietoja antavat:

Ruben Moring, +358 50 436 1470

Jari Lauriala, +358 40 091 8855

Valikko